TEX Buitengewoon Binnenstad

TEX is buitengewoon. Het is een eigentijds woonconcept dat is gericht op het stedelijk samen wonen in een groene, gezellige en duurzame omgeving. In TEX is iedereen welkom. Jong en oud, student en gezin, tweeverdiener en gepensioneerde. Voor al die verschillende soorten Enschedeërs is er een thuis in TEX. Van woning tot appartement en van koop tot huur. In TEX wonen, leven en beleven de bewoners naast en mét elkaar. Rondom een groene binnentuin in het bruisende stadshart van Enschede.

Buitengewoon bijzonder

TEX is buitengewoon. Een bijzonder project tot in elk detail. Met bijzondere woningen en appartementen, een bijzondere binnentuin en bijzondere gemeenschappelijke woonkamer waar je elkaar kunt ontmoeten en waar ouderwets ‘noaberschap’ weer tot leven komt.

De binnentuin

Een groene woonomgeving zorgt voor een duurzame levensstijl. In de fraaie binnentuin met diverse bomen, planten en bloemen, is de bruisende binnenstad even heel ver weg en waan je je midden in de natuur en kun je elkaar ontmoeten in de zitkuil, lekker ontspannen of samen werken in het groen.

Woning of appartement

Wil je wonen in TEX, dan heb je de keuze uit appartementen en grondgebonden woningen, zowel koop als huur. De appartementen en woningen variëren in grootte, er is dus altijd wel een woning voor jou.

Samen delen

In TEX woon én deel je buitengewoon samen. Samen geniet je van de gezamenlijke woonkamer en binnentuin; samen deel je een auto of je fiets en natuurlijk deel je een buitengewoon bijzondere woonbelevenis in het hartje van de stad.

Duurzaam wooncomfort

De woningen worden gasloos opgeleverd en maken gebruik van zonnepanelen en stadsverwarming. Groene daken, klimaatadaptie en een plek voor vogels en insecten maken van TEX een heerlijk duurzame woonplek. Goed voor de mens, goed voor de dieren, goed voor de aarde, goed voor de toekomst.

Leven met en naast elkaar

In TEX voelt iedereen zich thuis. Hier woon en leef je onbezorgd met en naast elkaar. Dat vraagt om een concept en een omgeving die ontmoetingen stimuleren en waarin goed is nagedacht over wat mensen nodig hebben op het gebied van wooncomfort, gezondheid, saamhorigheid en zelfstandigheid. Zo is er ruimte voor ontmoeten in de gezamenlijke woonkamer en binnentuin. In TEX komt dat allemaal samen.

Leven met en naast elkaar

Verschillend woonaanbod

In TEX komen appartementen en grondgebonden woningen. Zowel koop als huur. Op de begane grond van het appartementencomplex bevinden zich ruimtes die je deelt met andere bewoners zoals een grote woonkamer waar je elkaar kunt ontmoeten en eventueel een wasruimte. Het appartementencomplex wordt een zogenaamd ‘levend gebouw’ waarin volop aandacht is voor mens, milieu, klimaat, beleving, duurzaamheid en gezondheid.

Verschillend woonaanbod

Kopen en huren in TEX

In de eerste fase van TEX Buitengewoon worden 50 koopappartementen aangeboden, variërend in grootte en met verschillende indelingen. Ook worden er in de eerste fase 41 huurappartementen en 12 huur beneden-/ bovenwoningen voor Ons Huis gebouwd. U kunt zich als woningzoekende inschrijven op de website www.woninghuren.nl. De huurwoningen worden te zijner tijd gepubliceerd via deze website.

Ga naar woninghuren.nl
Kopen en huren in TEX

TEX Deelauto

In TEX woon je midden in het centrum met alle voorzieningen op loop- en fietsafstand. Je auto kan dus de deur uit. Maar heb je er toch een keer eentje nodig? Dan reserveer je gewoon de TEX Deelauto. Ook op die manier draag je bij een mooiere en schonere omgeving met minder auto’s.

TEX Deelauto